Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Controle

11 februari 2014
Vanochtend mocht ik weer op controle komen. Deze keer weer gewoon bij de verloskundige in het ziekenhuis. Annemiek had spreekuur deze keer. Ik had haar al eens eerder gezien.
 
Mijn bloeddruk is met 140/90 nog steeds stabiel. Ook de baby maakt het nog prima. Mooie hartslag en ze beweegt nog altijd goed. Ze ligt nu al weken in dezelfde houding. Hoofdje beneden, al iets ingedaald, ruggetje links, billen boven en voetjes rechts. Ze ligt er klaar voor.
 
Was er volgens de gynaecoloog vorige week nog geen sprake van inleiden, Annemiek begon er nu wel over. Volgens haar kiezen ze er in het ziekenhuis meestal voor om bij deze bloeddruk de bevalling in te leiden met 38 weken. Ik heb aangegeven, indien mogelijk, graag te willen wachten tot 39 weken. Ik heb ooit op tv gezien dat dat de beste conditie voor de baby is. Annemiek bevestigde dit. Het geldt zeker voor een keizersnede, maar ook voor een “gewone” bevalling valt er iets voor te zeggen. De longetjes zijn net iets rijper en de zuigreflex beter. Annemiek heeft genoteerd dat mijn voorkeur uitgaat naar wachten met inleiden tot 39 weken.
 
En nu maar hopen dat het zolang goed blijft gaan. En wie weet verzint ons kleintje dan uit zichzelf dat ze wil komen. Dat zou natuurlijk het mooiste zijn.
 
Maar voor nu is het belangrijkste dat het nog steeds goed is.

Verpleegkundige verloskunde en gynaecoloog

04 februari 2014
Vandaag zijn papa en mama weer eens gezellig samen naar het ziekenhuis geweest. Nadat de urine weer was ingeleverd bij het lab, hadden we een afspraak met een verpleegkundige van de afdeling verloskunde.
 
We hebben het over de bevalling gehad. Ze wilde nog wat dingen van ons weten. Welke verloskundige praktijk en welk kraamzorgbureau ze moeten informeren als ons kleintje geboren is. Maar ook of ik borst- of flesvoeding ga geven.
 
Verder hebben we het gehad over de bevalling van Stijn. Ze vroeg of we wensen hadden ten aanzien van de bevalling. Of dat er iets is wat we graag anders zouden willen dan de vorige keer. Dat laatste is zeker het geval. We hebben aangegeven dat we het heel raar vonden dat de vorige keer de hele nacht niemand is komen kijken. Zelfs nadat de vliezen braken, werd er alleen een ctg gemakt. Omdat daar geen weeën op te zien waren, sprak men over “gerommel”. Niemand die op het idee kwam om even verder te kijken. Met als gevolg dat ik de volgende ochtend bijna volledige ontsluiting had en de hele nacht in mijn uppie met weeën had doorgebracht. Dit is allemaal goed gekomen natuurlijk, maar raar blijft het wel. En dit willen we deze keer graag anders. Uiteraard zullen we daar zelf voor zorgen. Dit overkomt ons geen tweede keer. De verpleegkundige heeft het genoteerd. We zullen zien.
 
De verpleegkundige vertelde ons wanneer we het ziekenhuis moeten bellen. Bij bloedverlies, bij verlies van vruchtwater en als er gedurende een uur lang om de vijf minuten weeën zijn.
 
We mochten ook nog even naar een verloskamer kijken. Echt mooi in het nieuwe ziekenhuis. Niet alleen de verloskamer, maar ook de moeder-en-kind-kamer waar ik na de bevlaling een paar dagen met ons kleintje zal doorbregen, heeft een eigen badkamer. En er staat een slaapbank voor papa. Echt een verbetering ten opzichte van het oude ziekenhuis. Ook de bezoekuren bestaan niet meer. Ik mag de hele dag door bezoek ontvangen.
 
Na de verpleegkundige was het tijd om naar de gynaecoloog te gaan. Sinds ik in het ziekenhuis onder controle ben, heb ik de gynaecoloog nog niet gezien. Tot nu toe was ik telkens op het spreekuur bij de verloskundige. Maar bij 36 weken zwangerschap wil de gynaecoloog graag even kijken.
 
We kenden dokter Gerestein nog van het begin van de zwangerschap. Hij was tevreden over hoe het nu gaat. Mijn bloeddruk was met 119/85 iets lager dan de vorige keer. En mijn suiker is nog altijd goed onder controle.
 
Net als de verloskundige laatst, gaf dr. Gerestein aan dat er op dit moment geen reden is om de bevalling in te leiden. Maar dat kan natuurlijk elk moment veranderen. Daarom wordt er nu per week bekeken wat te doen.
 
Met een echo heeft de dokter snel gekeken hoe het met ons kleintje gaat. Alles prima. Ze is al een beetje ingedaald.
 
Ook deze week zijn zowel mama als de kleine meid weer helemaal goedgekeurd!

Controle

29 januari 2014
Weer een week voorbij, dus tijd om op controle in het ziekenhuis te gaan.
 
Het wordt een beetje een saai verhaal. Het gaat allemaal goed! Bloeddruk 138/92. Enigszins vergelijkbaar met vorige week dus. Ook mijn gewicht was weer hetzelfde gebleven. Ben nog steeds maar vijf kilo aangekomen.
 
De verloskundige was Annemieke vandaag. Zij herkende me van de zwangerschap van Stijn. Zij dacht dat dat nog maar anderhalf jaar geleden was. De tijd vliegt.
 
Annemieke vond de bloeddruk prima. Dit omdat de urine weer goed was. Ook de baby werd weer goedgekeurd. Mooie hartslag en lekker beweeglijk. Gelukkig ligt ze nog steeds met haar hoofdje beneden. Volgens Annemieke moet ze precies zo blijven liggen. Ze ligt er nu perfect voor.
 
Alles weer goed dus. En best snel (na anderhalf uur) was ik weer thuis. Veel te snel voor Stijn. Die was nog niet uitgespeeld met oppas Joke.
 
Volgende week moet ik op controle bij de gynaecoloog. Dat hoort bij 36 weken zwangerschap. En dan hebben we ook een gesprek met een verpleegkundige van de afdeling verloskunde. We mogen dan de verloskamers zien. Je hoort er heel goede berichten over. Dus de verwachtingen zijn hoog gespannen. Ben benieuwd.

Partneravond zwangerschapsyoga

28 januari 2014
Vanavond mocht Rob met me mee naar de zwangerschapsyoga. Het was tijd voor de partneravond.
 
We waren met zeven stellen. Wij waren het enige stel dat het tweede kindje verwacht. De rest was allemaal zwanger van de eerste.
 
Yvonne heeft in anderhalf uur tijd het hele bevallingsverhaal verteld. Ze begon bij de ontsluitingsweeën en eindigde in de kraamweek.
 
Toen Yvonne aan het vertellen was, kwam me veel bekend voor van vier jaar geleden. Weinig echt nieuwe dingen gehoord. Maar wel goed om het weer eens te herhalen.
 
We hebben ook wat oefeningen gedaan. De ademhalingstechniek die we bij de yoga lerenm is wel het belangrijkste. Maar ook het door de partner wegduwen van de rugweeën sprak ons aan. Bij de bevalling van Stijn had ik die weeën en de kans is heel groot dat je dat dan de volgende keer weer hebt volgens Yvonne.
 
Verder kregen de mannen wat tips. Ze moeten er voor zorgen dat de vrouwen voldoende drinken en regelmatig gaan plassen. Dat voorkomt problemen met de blaas achteraf.
 
We zullen over een paar weken merken hoe het zal gaan. Hopelijk krijgen we deze wel de kans om het geleerde van vanavond te kunnen gebruiken. We gaan het zien. Maar het was hoe dan ook een interessante avond.

Controle

21 januari 2014
Vandaag was het weer zover. Tijd voor de wekelijkse controle.
 
Ik kan er kort over zijn. Alles is goed! Mijn bloeddruk blijft met 140/90 aan de hoge kant, maar stabiel. De urine- en bloeduitslagen waren goed. Zolang die goed blijven en ik geen klachten heb, is de bloeddruk acceptabel.
 
Ons kleintje maakt het gelukkig goed. Hartje klonk weer mooi en de grootte was ook prima.
 
In een recordtijd van een uur stond ik buiten. Toen had ik bloed laten prikken, was op controle geweest en had ik ook nog een voorraad medicijnen gehaald bij de apotheek. Het kan dus wel snel gaan daar.
 
En zo ben ik weer een weekje verder. Nog maar zes te gaan!

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.