Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Logeren bij opa Nico en oma Nelly

27 april 2014
Dit weekend heeft Karlijn voor het eerst gelogeerd. Vrijdag is ze samen met mama, Stijn en oma Nelly met de trein naar Weert gegaan. Oma Nelly kwam ons ophalen, want met twee kindjes reizen is iets te veel voor mama alleen. Zeker als er een kinderwagen mee moet. In Weert kwam opa ons ophalen.
 
Karlijn heeft een leuk weekend gehad. Ze heeft het goed gedaan in een vreemd huis. Goed gegeten en lekker geslapen. Maar vooral veel gelachen en leuk gespeeld.
 
Spelen

Ze vindt het prachtig om naar de speeltjes te kijken. En ze slaat er ook al met haar handjes tegenaan. Onbewust, maar de dingen bewegen wel en dat vindt ze mooi om te zien.
 
Karlijn is ook nog lekker in bad geweest. Daar genoot ze erg van. En oma minstens zoveel.
 
In bad

Verder nog een wandelingetje gemaakt naar nichtje Mila en toen was het zondagavond en tijd om naar huis te gaan. Opa, oma en Stijn brachten Karlijn en mama naar het station. Stijn heeft ons uitgezwaaid. Hij mocht nog twee nachtjes bij opa en oma blijven logeren.
 
Het was een leuk weekend voor ons allemaal.

2 maanden oud

24 april 2014
Karlijn

Karlijn is vandaag 2 maanden oud. Wat gaat de tijd toch snel.
 
Karlijn doet het heel goed. Ze is een rustige, tevreden baby. Ze drinkt nu zes keer per dag een fles van 120 cc. Bijna altijd gaat het op. Wel verslikt Karlijn zich geregeld tijdens het drinken. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een andere, geschiktere fles voor haar. We hebben nu een Dr. Browns fles. Het drinken gaat nu beter. Ze moet bij deze fles harder werken om iets binnen te krijgen. Gelukkig verslikt ze zich nu minder vaak.
 
Slapen gaat ook goed. Twee keer heeft ze ons verrast met een nachtje doorslapen. Een keer zelfs tot 7.15 uur. Alle andere nachten wil ze nog een flesje. Meestal zo rond 4 uur.
 
Het leukste is dat Karlijn nu steeds langer wakker is. Ongeveer een uur per keer. Ze vindt het heerlijk om in de box te liggen. Ze kijkt graag naar de Nijntje mobiel die daar hangt. Af en toe slaat ze onbewust met een handje tegen speelgoed aan. Prachtig vindt ze het als het dan beweegt.
 
Volgens ons is Karlijn goed gegroeid. Maatje 50 past nu echt niet meer. We zijn heel benieuwd hoe groot en zwaar ze nu is. Dat zullen we volgende week weten als we naar het consultatiebureau gaan.

Huisarts

17 april 2014
Vandaag is mama met Karlijn even naar de huisarts geweest. Karlijn hoor je duidelijk adem halen. Ze piept en zaagt. Som best hard. Zelf lijkt ze er geen last van te hebben. De kinderarts in het ziekenhuis had bij de geboorte al gezegd dat dit niet erg is. Een maand later werd dat bevestigd door het consultatiebureau. Maar omdat het nog steeds niet over is, wilde mama er toch even naar laten kijken.
 
De huisarts heeft naar Karlijns hart en longen geluisterd. Dat klonk allemaal goed. Waarschijnlijk zijn de luchtwegen nog niet helemaal vergroeid. Dit gaat vanzelf over als Karlijn goed groeit. Zo niet, dan moeten we terugkomen en moet er een kinderarts naar kijken.
 
We zijn weer gerustgesteld. Nu maar hopen dat het snel over gaat.

1 maand oud

24 maart 2014
Karlijn

Vandaag is Karlijn alweer 1 maand oud. Wat is de maand snel gegaan. En wat is het al vertrouwd dat Karlijn er is. Net of het nooit anders is geweest.
 
Karlijn doet het supergoed. De start was een beetje rommelig. Langer in het ziekenhuis dat gepland, borstvoeding die leek te lukken maar toch niet goed ging, Karlijn viel daardoor te veel af, twee kraamverzorgsters omdat de eerste op de tweede dag ziek was en mijn bloeddruk die maar niet wil zakken. Maar na de eerste week, sinds wij ons ritme weer een beetje kunnen oppakken, gaat het heel goed.
 
Karlijn krijgt nu alleen nog maar flesvoeding. Ze drinkt meestal nog 7 flesjes per dag. Soms redt ze het met 6. Ze slaapt goed. ’s Nachts is ze nog wel twee keer wakker. Meestal rond 2 en rond 6 uur. Heel langzaam schuift dit op naar 3 en 7 uur.
 
Het lijkt erop dat Karlijn al echt op dingen reageert. Als je tegen haar praat, “praat” ze terug. Haar mondje gaat al op en neer. In de box kijkt ze vol interesse naar het speelgoed en steekt soms zelfs al een handje ernaar uit. Heel leuk om te zien.
 
Kort samengevat, Karlijn is een superlieve, rustige en vooral tevreden baby. We genieten volop van haar.

Eerste bezoek aan consultatiebureau

17 maart 2014
Voor Karlijn is alles de eerste keer. Zo ook vandaag het bezoek aan het consultatiebureau.
 
We hadden een afspraak om 9.55 uur. Best vroeg vond ik. Het was dan ook even aanpoten om twee kids op tijd klaar te hebben. Iets naar negenen gingen we de deur uit. Karlijn in de draagzak en Stijn in de buggy.
 
Stijn voelde zich meteen thuis op het bureau. Hij ging lekker spelen. Hij vermaakte zich uitstekend. Ik had naar hem helemaal geen omkijken. Dus kon ik Karlijn rustig uitkleden. Daarna werd ze gemeten. Ze is nu 49,5 cm. Dat is een halve centimeter kleiner dan bij haar geboorte. Toen hebben ze niet goed gemeten. Ze wilden haar beentjes liever niet strekken toen. Haar lengte was bij benadering werd gezegd. Wij hebben ook altijd gedacht dat ze kleiner was dan 50 cm. Dat blijkt nu dus ook echt zo te zijn.
 
Karlijns hoofdomtrek was 35 cm. Is een klein bolletje werd gezegd, maar prima in verhouding met haar lengte. En ze weegt nu 3375 gram. Weer mooi gegroeid.
 
Tijdens het wachten op de arts vond Karlijn het even minder leuk. Maar eenmaal binnen viel ze, zabbelend op mama’s vinger, heerlijk in slaap.
 
Terwijl Stijn speelde met de boerderijdieren die de arts voor hem pakte, konden zij en ik even rustig praten over Karlijn. Het gaat goed met Karlijn. Ze doet het prima. Wel verslikt ze zich snel met drinken. Dat klinkt best eng. Een echte oplossing had de arts niet. Maar omdat Karlijn wat verkouden is, heeft ze wellicht wat moeite met door haar neus ademen bij het drinken. Daarom zou ze zich sneller kunnen verslikken. Dit zal vanzelf overgaan. We kunnen haar neusdruppels geven om haar neusje vrij te maken. Ze bleek ook een versmald neusgat te hebben. Komt vaker voor bij baby’s en gaat vanzelf over.
 
Verder werd ze helemaal goedgekeurd. Oogjes, hart, longen en nog wat dingen werden bekeken. Karlijn vond het allemaal prima. Met grote ogen lag ze te kijken. De arts vond haar een wakker meisje en een mooi poppetje. Mama was helemaal trots. En niet alleen op Karlijn, maar ook op Stijn die zo lief aan het spelen was.
 
Bij het aankleden had Karlijn het gehad. Toen heeft ze laten horen dat ze ook echt hard kan huilen. Maar eenmaal weer in de draagzak, lekker dicht tegen mama aan, was alles weer goed.

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.