Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Echo

25 juni 2014
Vandaag is Karlijn met papa naar het ziekenhuis geweest om een echo te laten maken van haar heupjes. Op het consultatiebureau vond de arts haar namelijk wat stijf in haar heupjes. Voor de zekerheid werd er daarom een echo gemaakt.
 
Karlijn had het goed laten doen. Ze bleef er gewoon lekker rustig bij liggen. Gelukkig was de echo zo gemaakt.
 
Over vier dagen krijgen we via de huisarts de uitslag. Maar de echoscopiste zei dat de getallen er goed uitzien. Dat klinkt positief!

30 juni 2014

Vandaag via de assistente van de huisarts gehoord dat er op de echo van Karlijns heupjes geen bijzonderheden te zien zijn. Alles zag er goed uit!

4 maanden oud

24 juni 2014
Karlijn

Onze kleine prinses is vandaag precies 4 maanden oud. Tijd voor een update.
 
Karlijn doet het nog altijd supergoed. Het is een vrolijk meisje. Ze lacht heel veel. En steeds vaker met geluid erbij. Zo lief! Ook begint ze te brabbelen. Ze wil echt al een beetje mee kletsen. Heel gezellig.
 
Karlijn kan nu bij elke voeding ongeveer anderhalf tot twee uur wakker blijven. Dan ligt ze lekker te spelen in de box of ze zit er gezellig bij in de keuken in haar wipstoeltje. Ze kan nu echt dingen vasthouden. En alles gaat natuurlijk meteen naar haar mondje. Ook is ze druk bezig met het oefenen van het omrollen. Het lukt haar nog niet, maar tot op haar zij gaat het prima af.
 
Het wordt ook al echt een groot meisje. Maat 56 heeft plaatsgemaakt voor 62.
 
Slapen gaat ook goed. Karlijn slaapt nu bijna alle nachten door. Een enkele keer lukt dat haar nog niet. De laatste fles krijgt ze rond half 11. Daarna slaapt ze tot ongeveer 7 of 8 uur.
 
Om lekker te kunnen slapen, heeft Karlijn nog wel de puckababy inbakerslaapzak nodig. Zonder die slaapzak wordt ze snel wakker doordat haar armpjes nog wat ongecontroleerde bewegingen maken.
 
Karlijn slaapt zonder speen. Ze probeert haar vuistjes in haar mondje te stoppen. Door de puckababy gaat dit niet. Maar nu zabbelt ze gewoon op haar slaapzakje.
 
Mevrouwtje houdt van eten. Ze krijgt nu vijf flesjes per dag van 180 ml. Meestal gaat het helemaal op.
 
Kortom, ons meisje doet het helemaal top. En wij zijn dan ook heel trots op haar. En we genieten enorm van haar.

Consultatiebureau

04 juni 2014
Vandaag had Karlijn weer een afspraak op het consultatiebureau. Bij de arts deze keer.
 
Natuurlijk eerst weer meten en wegen. Mevrouwtje is nu 59 cm en weegt 5295 gram. Zowel met haar lengte als met haar gewicht zit ze net iets onder het gemiddelde. Maar het is mooi in verhouding. Ze volgt haar eigen lijntje zoals de arts het zei.
 
De arts heeft Karlijn onderzocht. Ze heeft extra goed geluisterd naar haar longetjes omdat Karlijn nog altijd veel hoest en nog vaak zagend adem haalt. Er is een klein beetje slijm te horen. Maar te weinig om iets aan te doen. Waarschijnlijk is Karlijn gevoelig op haar luchtwegen. Ze heeft er snel last van. Op dit moment is er geen reden voor, maar het zou kunnen dat ze over een paar maanden een pufje nodig heeft. Dat is dus even wachten. Op dit moment heeft ze zelf helemaal geen last van het hoesten en dat is toch het belangrijkste.
 
Ook werd er naar Karlijns oogjes gekeken. Die zien er goed uit.
 
De arts vertelde dat Karlijn haar handjes mooi bij elkaar brengt. Mooi in het midden, niet naar de zijkant dus. En Karlijn kan heel goed haar hoofje optillen als ze op haar zij ligt.
 
Toch was er ook een ding niet helemaal goed. De arts vindt Karlijn wat stijf in haar heupjes. Dat was haar de vorige keer ook al opgevallen. Nu was Karlijn wel de hele tijd druk bezig met contact maken met de arts door veel te lachen en door te “vertellen”. Daardoor spant ze zich in. Maar de arts vond haar heupjes toch wat stijf. Niet echt ontspannen en soepel. De arts denkt dat het de spieren zijn, maar voor de zekerheid moet Karlijn een echo van haar heupjes laten maken. Binnenkort moeten we dus een keer met ons meisje naar het ziekenhuis. Niet zo leuk natuurlijk. En erg onverwacht ook. Maar even afwachten wat er op de echo te zien is.
 
En toen kreeg Karlijn nog een prik. Ook deze keer vond ze dat niet leuk. Ze huilde weer heel hard en werd pas stil in de draagzak onderweg naar huis.
 
Dat met haar heupjes was even een tegenvaller. Maar verder is het heerlijk om te horen dat Karlijn het allemaal zo goed doet.

3 maanden oud

24 mei 2014
Karlijn

Karlijn is vandaag alweer 3 maanden oud. Wat wordt ons kleine meisje al groot.
 
Karlijn is een heel lief, tevreden, rustig meisje. Ze lacht heel veel. Naar alles en iedereen. Als je haar uit haar bedje haalt, wordt je meteen begroet met een grote lach.
 
Karlijn slaapt nu bijna elke nacht door. Ongeveer een keer per week, lukt haar dat nog niet. De laatste fles krijgt ze rond half 11. Daarna slaapt ze dan tot ongeveer half 8.
 
Karlijn dringt nu vijf flesjes per dag. Na het drinken kan ze nog zo’n uur tot anderhalf uur wakker blijven. Dan speelt ze in de box of ligt ze in de wipstoel. Het spelen bestaat nog alleen uit kijken. Maar af en toe probeert ze heel voorzichtig om een handje naar iets uit te steken. Haar handjes begint ze heel interessant te vinden. Steeds vaker probeert ze een handje in haar mondje te stoppen. Lekker sabbelen maar.
 
Wij genieten erg van ons lachebekje. En zijn heel benieuwd wat ze in haar vierde maand allemaal gaat leren.

Consultatiebureau

29 april 2014
Gisteren moest Karlijn weer naar het consultatiebureau. Deze keer hadden we een afspraak met verpleegkundige Kiki. Haar kennen we vrij goed. Zij heeft ons geholpen met een aanvraag voor een plekje voor Stijn op de observatiegroep. Leuk om Kiki nu te zien met Karlijn.
 
Eerst werd Karlijn gemeten en gewogen. Ons dametje is al 55,2 cm lang en ze weegt 4640 gram. Wat is ze goed gegroeid!
 
Tijdens het wachten op Kiki had Karlijn het reuze naar haar zin. Het gekleurde mandje met haar kleertjes is wat erg interessant. Het wachten duurde alleen een beetje lang voor ons meisje. Toen we aan de beurt waren, was ze moe en het ze er niet zoveel zin meer in.
 
Toch deed ze het goed bij Kiki. Ze tilde haar hoofdje op terwijl ze op haar buikje lag en ze volgde Kiki van links naar rechts. Het enige wat ze niet deed, was lachen. Ze bleef heel serieus kijken. Maar mama weet hoe goed Karlijn kan lachen. En dat heeft ze aan Kiki verteld.
 
Daarna had mama een gesprekje met Kiki. Over hoe het allemaal gaat thuis. Mama vindt dat het prima gaat. Het gesprekje was dan ook snel voorbij. Wel nog even over het piepende ademhalen van Karlijn gehad. Volgens Kiki gaat dat na 13 weken over. Nu vier weken te gaan dus.
 
En natuurlijk heeft Kiki de groei van Karlijn bekeken. Dat was keurig. Mooi gemiddeld allemaal.
 
En toen volgde er iets minder leuks. Karlijntje kreeg twee prikken. Ze vond het niet leuk. Ze huilde heel hard. Het huilen stopte pas toen ze weer in haar kinderwagen lag. Ze viel meteen in slaap. En ze heeft zo ongeveer 24 uur geslapen. Alleen om te eten werd ze even wakker. Ze heeft de hele nacht doorgeslapen tot half 8!
 
Lekker slapen
 
Fijn dat alles goed gaat met Karlijn. Over een maand is de volgende afspraak.

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.