Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Consultatiebureau

27 augustus 2014
Vandaag was het weer tijd voor een bezoekje aan het consultatiebureau. Het was erg druk toen we binnen kwamen. Karlijn vond het prachtig. Ze keek haar ogen uit naar alle spelende kindjes.
Natuurlijk moesten we ook nu weer eerst wegen en meten. Karlijn weegt nu 7100 gram en ze is 64,7 cm lang.
De arts vertelde dat Karlijns lengte en gewicht prima in verhouding zijn. Zoals vanaf haar geboorte al het geval is, is ze iets kleiner dan een gemiddeld meisje.
Verder heeft de arts in Karlijns oogjes gekeken, naar haar hartje en longetjes geluisterd en gekeken of Karlijn haar hoofdje goed kan optillen. Alles was goed. Ook kan Karlijn goed, gericht dingen pakken.
Deze keer hoefde ons meisje geen prik. Dus we stapten net zo vrolijk naar buiten als dat we binnen kwamen. Tot over twee maanden!

6 maanden oud

24 augustus 2014
Karlijn

Wat vliegt de tijd. Karlijn is vandaag 6 maanden oud. Een half jaar alweer.
 
Karlijn blijft het supergoed doen. Het is een echte lachebek. Ze is zo vrolijk.
 
Spelen wordt steeds leuker. Zeker nu ze heeft ontdekt hoe kan ze omrollen van rug naar buik. Prachtig vindt ze het. Ze doet het de hele tijd. Ook ’s nachts. Maar terugrollen kan ze niet. Dus papa en mama worden geregeld “geroepen” door mevrouw.
 
Slapen gaat nog steeds prima. Ze slaapt nu meestal twee keer per dag.
 
Ook eten doet Karlijn graag. Ze eet nu elke ochtend tussendoor fruit en ’s avonds groeten. Verder nog vier flessen van 180 ml per dag.
 
Alles gaat prima met onze vrolijke prinses!

5 maanden oud

24 juli 2014
Karlijn 5 maanden

En alweer een maand voorbij. Ons kleine meisje is vandaag 5 maanden oud!
 
Karlijn doet het nog steeds heel goed. Het is zo’n vrolijk, tevreden kind. Ze lacht heel veel. En ook steeds harder. Echt schateren kan ze.
 
De afgelopen maand is Karlijn begonnen met het eten van hapjes. Elke dag krijgt ze nu een groentehapje. En ook steeds vaker krijgt ze fruit. Het was een beetje wennen in het begin, maar het gaat heel goed. Ze vindt eigenlijk alles lekker. Bloemkool is niet echt haar favoriet, maar met een beetje appelmoes is het weer smullen voor Karlijn. Haar mondje gaat al open als ze het lepeltje ziet.
 
Karlijn drinkt nu vier flessen van 180 ml per dag. Ook die flessen gaan er nog altijd goed in.
 
Slapen doet Karlijn overdag steeds minder. Meestal slaapt ze nog maar twee keer. Ongeveer van 9.30 uur tot 12.00 uur en van 14.30 uur tot 16.30 uur. Rond 19.00 uur gaat ze dan naar bed en slaapt ze de klok rond. Wij maken haar nog wel om 22.30 uur wakker voor de laatste fles, maar die drinkt ze meestal slapend.
 
Dingen vastpakken is nu een makkie voor Karlijn. Ze pakt dingen heel gericht. En alles gaat meteen naar haar mondje. Met omrollen is ze nog aan het oefenen. Het duurt niet lang meer voor ze dat kan.
 
Papa en mama zijn deze maand gaan kijken bij kinderdagverblijf De Puntmuts. Vanaf half september gaat Karlijn daar twee ochtenden per week naartoe. Wij hopen dat ons meisje het daar naar haar zin zal krijgen. Wij vonden het er heel leuk en gezellig uitzien allemaal.
 
Kortom, het gaat supergoed met Karlijn. Op na een half jaar!

Ziek meisje

08 juli 2014
Ziek meisje

Karlijn is nog steeds ziek. Ze heeft nu al drie dagen koorts. En ze is helemaal niet fit. Ze lacht nauwelijks en “babbelt” al helemaal niet meer. Spelen lukt ook niet. Best zielig om te zien.
 
Omadat papa en mama het nu toch wat lang vinden duren, is papa vandaag met Karlijn naar de huisarts geweest. Zij kon niet echt iets vinden. De longetjes en luchtwegen van Karlijn klonken goed. in haar oortjes kon de dokter niet goed kijken omdat er veel oorsmeer zit. Dat is niet erg, maar omdat ze het niet kon zien, kon ze een oorontsteking niet uitsluiten. Voor de zekerheid krijgt Karlijn daarom nu een kuurtje.
 
En Karlijn krijgt een zalfje tegen de eczeem. Ze krabt namelijk steeds meer.
 
Karlijn heeft inmiddels twee keer haar drankje op en nu al is de koorts weg! Ook ziet haar huidje er na een keer smeren al veel beter uit. En het belangrijkste, ons meisje lacht weer! Dat gaat dus weer de goede kant op.

Consultatiebureau

07 juli 2014
Deze week zijn papa en mama een weekje vrij. Een mooie gelegenheid voor papa dus om een keer met Karlijn naar het consultatiebureau te gaan.
 
Vandaag had Karlijn een afspraak met verpleegkundige Kiki. Maar eerst moest mevrouwtje natuurlijk gewogen en gemeten worden. Ons meisje is nu 62 cm en ze weegt 6120 gram.
 
Bij Kiki deed Karlijn het prima. Alles is goed! Haar lengte en gewicht zijn mooi in verhouding. Ook kan ze alles wat ze moet kunnen. Goed haar hoofdje optillen als ze op haar buikje ligt en dingen vasthouden bijvoorbeeld.
 
Het viel Kiki wel op de Karlijn wat last van eczeem heeft. Vooral op haar armpjes en hoofdje. Dat moeten we goed blijven insmeren.
 
Eigenlijk had Karlijn vandaag een prik moeten krijgen. Maar Karlijntje is een beetje ziek. Ze heeft al twee dagen koorts. Daarom wordt de prik uitgesteld tot volgende week.
 
Papa en Karlijn stonden snel weer buiten. Karlijn heeft het weer prima gedaan.
 

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.