Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Consultatiebureau

29 oktober 2014
Vanmorgen is Karlijn samen met mama naar het consultatiebureau geweest. We hadden een afspraak bij de arts deze keer.
 
Dat Karlijn flink gegroeid was, hadden zelf al gemerkt. Maar we hadden niet verwacht dat ze al zo groot zou zijn. Karlijn is nu 71,5 cm en ze weegt 8380 gram.
 
Bij de arts, Carolien, moest Karlijn meteen weer lachen. Dat was een goed begin. Carolien bevestigde dat Karlijn een groeispurt heeft doorgemaakt. Tot nu toe zat ze altijd net iets onder het gemiddelde. Nu is Karlijn net iets groter dan het gemiddelde meisje. Lengte en gewicht zijn nog altijd mooi in verhouding.
 
Dat Karlijn al kan kruipen en zich kan optrekken tot op haar knietjes, vindt Carolien best snel. Ook daar op de tafel kroop Karlijn natuurlijk. Ze ging regelrecht op alle medische instrumenten af. Veel interessanter dan de felgekleurde blokjes die er ook lagen.
 
Karlijn kan goed twee dingen tegelijk vasthouden. Ook het overpakken ging prima.
 
Carolien keek nog even in Karlijns oogjes en luisterde naar haar hartje en longen. Helemaal goedgekeurd!
 
Met de mededeling dat Karlijn een prachtig meisje is, ging mama weer heel trots naar huis. Tot over drie maanden!

8 maanden oud

24 oktober 2014
Karlijn

Vandaag is onze kleine prinses 8 maanden oud. De afgelopen maand heeft ze een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Karlijn kan nu tijgeren. Schuivend op haar buik gaat ze de hele kamer door. Ze komt overal waar ze wil zijn. Ook dingen die iets hoger liggen kan ze pakken. Mevrouwtje trekt zich namelijk op tot p haar knietjes.
 
Karlijn op haar knietjes in de box
 
Haar bedje en box hebben we lager gezet. En het hemeltje is weg bij het bedje. Ze trok het stof het bed in namelijk. Kleine meisjes worden groot.
 
Vanaf deze maand eet Karlijn boterhammetjes met beleg. Zowel ’s morgens als ’s middags eet ze een hele boterham. Ze vindt het heerlijk. Smeerkaas, pindakaas, stroop of jam, het maakt Karlijn niet uit. Alles vindt ze lekker. Na haar broodje drinkt ze ook nog een flesje melk.
 
Op het kinderdagverblijf heeft Karlijn het prima naar haar zin. Ze vindt het leuk om te spelen met al het speelgoed daar. Vooral kruipen in de babytuin vindt ze heel leuk om te doen. Ook bij De Puntmuts eet ze haar boterhammetje helemaal op. Het slapen gaat daar ook best goed. Iets minder dan thuis, maar ze doet het prima.
 
Door al dat brood eten, groeit Karlijn heel hard. Ze past nu al veel kleertjes van maat 74. Maat 68 heeft ze zo ongeveer overgeslapen.

En wat Karlijn het beste kan, is lachen. Ze lacht echt de hele dag. Als papa of mama op haar kamertjes komen of we komen thuis, dan worden we telkens begroet met een grote lach. Echt schateren doet ze dan. Zo lief!
 
Het is echt genieten met ons kleine meisje. Lijntje doet het super!

7 maanden oud

24 september 2014
Karlijn

Karlijn is vandaag 7 maanden oud. Dat ze flink groeit, merken we aan haar kleertjes. Maat 62 heeft plaats moeten maken voor 68.
 
De afgelopen maand is Karlijn overgegaan op een nieuw voedingsschema. ’s Morgens krijgt ze nog een fles, maar ’s middags mag ze pap of brood eten. Pap vindt ze niet zo lekker. En eerlijk gezegd vindt mama het ook wel erg veel geklieder. Mama vindt het dan ook niet erg dat Karlijn meer van brood houdt. Heerlijk vindt ze het. Ze krijgt nu stukjes bruin brood. Er mag nog niks op, maar dat maakt Karlijn niet uit. Ze smult van haar boterhammetje.
 
Tussendoor eet Karlijn fruit en ’s avonds mag ze nu naast groeten ook vlees of vis eten. En natuurlijk aardappels, rijst of pasta. Ze vindt het allemaal lekker. Ze eet haar bordje elke avond keurig leeg.
 
Op de grond spelen vindt Karlijn nu het leukste om te doen. Veel interessanter dan in de box. Het liefst zou ze al willen kruipen. Dat lukt nog niet, maar ze is hard aan het oefenen. Om haar as draaien lukt al heel goed. En ook dan kun je van alles pakken.
 
Op naar volgende maand. Eens kijken wat onze prinses dan weer allemaal heeft geleerd.

Vakantie Landal Orveltermarke

15 september 2014
Ons huisje

De afgelopen week heeft Karlijn genoten van haar eerste vakantie. We zijn een weekje naar Landal Orveltermarke in Drenthe geweest.
 
Opa Geert en oma Thea hebben ons gebracht. Omdat we niet met z’n zessen in de auto passen, zijn papa en Stijn met de trein gegaan. Mama en Karlijn gingen met alle spullen met de auto mee.
 
We hadden een kinderhuisje. Er was een trampoline in de tuin en ook binnen was er speelgoed.
 
Op de trampoline

Voor Karlijn was er een wipstoel en aankleedkussen. En natuurlijk een bedje. Karlijn sliep bij papa en mama op de kamer. Dat ging best goed, maar helemaal ideaal was het niet. Papa en mama hoorden elk geluidje van Karlijn en Karlijn hoorde alles van papa en mama. Ze wilde dan ’s nachts ook opeens weer drinken. Maar Karlijn heeft goed geslapen hoor.
 
Karlijn heeft deze week voor het eerst gezwommen. Ze vond het heerlijk. Ze kon er geen genoeg van krijgen en ze bleef maar lachen.
 
Zwemmen in de zwemband
 
Ook de ballenbak vond ze erg leuk.
 
In de ballenbak
 
En natuurlijk moest er kennis gemaakt worden met Bollo.
 
Bollo
 
Verder hebben we wat gewandeld en we zijn een dag naar Plopsaland geweest. Het was een heerlijke week waar we alle vier van hebben genoten.
 
Karlijn op loopauto

Wennen op het kinderdagverblijf

05 september 2014
Vanmiddag is Karlijn twee uurtjes gaan wennen op kinderdagverblijf De Puntmuts. Papa en Stijn brachten Karlijn er naartoe. Karlijn zit in de groep Eekhoorns.
 
Papa en mama vonden het best spannend. Maar Karlijn het er heel veel zin in. Lachend kwam ze binnen en ging meteen bij leidster Renske op schoot.
 
Toen papa Karlijn weer kwam halen, bleek het heel goed te zijn gegaan.
 
Dit stond in Karlijns schriftje:
 
Nadat papa weg is heb ik je even geknuffeld en op bed gelegd. Na vijf minuten zet je het op een gillen, als ik bij je kom kijken lach je naar mij. Ik haal je er toch maar weer uit. Je speelt even in de box en je draait zo op je buik, zo kun je van boven af alles bekijken. Je eet met de groep mee als ze aan tafel zitten. Je smikkelt van de rijstwafel. Zie de foto. Het was een goede en misschien voor jou een beetje intensieve ochtend. Groeten Renske en Sylvana. 
 
Karlijn met rijstwafel

Papa en mama zijn heel trots op ons kleine eekhoorntje!

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.