Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Consultatiebureau

26 januari 2015
Vandaag was het tijd voor het 11-maanden bezoek aan het consultatiebureau. Deze keer waren we bij verpleegkundige Kiki. Maar natuurlijk werd Karlijn eerst gemeten en gewogen.
 
Dat Karlijn niet klein meer is, hadden we natuurlijk zelf al gezien. Ze is nu 74 cm en ze weeg 9615 gram. Kleine meisjes worden groot.
 
Karlijn vond het wel gezellig bij Kiki. Ze zat een beetje te kletsen en te lachen natuurlijk. Karlijns lengte en gewicht zijn mooi gemiddeld en prima in verhouding. Voor de rest waren er ook geen bijzonderheden. Karlijn doet het super!
 
En toen kwam het minder gezellige onderdeel. De prikken. Karlijn moest heel hard huilen. Maar het was ook snel weer over. Even in een spiegel kijken en mevrouwtje lachte weer.
 
Met een vrolijk en weer helemaal goedgekeurd meisje, ging mama blij weer naar huis.

11 maanden oud

24 januari 2015
Karlijn op slee

Alweer een maand voorbij. En wat voor één. Karlijn heeft de afgelopen maand veel geleerd.
 
Karlijn zat rustig te spelen. Opeens kroop ze naar de tafel toe en ging ze staan! Ze trok zich zomaar op. Mama was heel trots en ook verrast. Dit hadden we nog niet verwacht. Karlijn bewees meteen dat het geen toeval was. Ze deed het meteen nog een keer. Nu is staan het leukste wat er is. Het gaat ook steeds beter. Eerst stond Karlijn nog wat wiebelig, maar ze staat steeds steviger op die kleine beentjes.
 
Karlijn kan nu ook goed zitten. Ze kan nog niet zelf gaan zitten, maar als je haar neer zet, blijft ze goed zitten. Nu kan ze ook zittend spelen. Het lukt haar ook om van zitten weer naar kruipen te gaan.
 
En het kruipen bestaat niet meer alleen uit tijgeren. Karlijn kan nu ook op haar knietjes kruipen. Ze doet dat steeds vaker en het gaat ook steeds iets sneller.
 
En mevrouwtje begint gezellig te kletsen. Brabbelen doet ze al heel lang, maar nu probeert ze woordjes te zeggen. Papa en mama kunnen we soms al echt verstaan. Maar ze zegt ook “kaah” als ze klaar is met eten. En “dah dah” als ze dag dag zwaait.
 
Slapen, eten en drinken gaat nog altijd prima. Karlijn kan steeds beter uit een tuitbekertje drinken en houdt het bekertje ook zelf vast. Knap hoor!
 
En nu nog één maand en dan is ons kleine meisje alweer een jaar. Op naar je eerste verjaardag Karlijn!

Logeren bij opa en oma

28 december 2014
De afgelopen drie nachtjes heeft Karlijn gelogeerd bij opa Nico en oma Nelly. Op eerste Kerstdag zijn we met z’n viertjes naar Limburg gereisd. Na een gezellige dag en een heerlijke brunch, zijn papa, mama en Stijn weer naar Amersfoort gegaan. Karlijn mocht bij opa en oma blijven logeren.

Karlijn en oma Nelly Karlijn en opa Nico
 
Karlijn heeft een paar gezellige dagen gehad in Limburg. Ze heeft met opa en oma gewandeld. En gezellig met nichtje Mila gespeeld.
Karlijn en Mila

Karlijn heeft het goed gedaan bij opa en oma. Lekker geslapen, goed gegeten en veel gelachen.
 
Vandaag hebben opa en oma Karlijn weer thuis gebracht. Wat waren papa en mama blij haar weer te zien. Het was erg stil in huis zonder Karlijn.
 
Opa, oma en Karlijn hebben genoten van Karlijns eerste logeerpartij.

10 maanden oud

24 december 2014
10 maanden oud

Weer een maand voorbij. Tijd om weer en stukje te schrijven. Er is niet heel veel te vertellen deze maand. Karlijn doet het nog steeds supergoed! Ze eet en slaapt nog altijd goed. Spelen gaat ook steeds beter. Tijgeren gaat steeds sneller en ze legt steeds langere afstanden af.
 
Op de knietjes spelen gaat ook steeds beter. Karlijn kan nu op haar knietjes zitten zonder dat ze iets vasthoudt. Ook het op haar billen zitten gaat heel goed.
 
Deze maand heeft Karlijn voor het eerst Sinterklaas gevierd. Ze vond het helemaal niet eng dat de Sint bij ons thuis kwam. Ze vond het zelfs wel gezellig op schoot.
 
Op schoot bij Sinterklaas
  
Ook de kerstboom is voor Karlijn nieuw. En natuurlijk moest de kerstmuts even worden gepast.
 
Karlijn met kerstmuts
 
Op na het een na laatste maandverslagje van onze kleine meid.

9 maanden oud

24 november 2014
Karlijn 9 maanden

Alweer een maand voorbij. Dus weer tijd om een stukje te schrijven over Karlijn. 9 maanden is ze alweer bij ons.
 
De afgelopen maand heeft Karlijn tandjes gekregen. Ze heeft er nu drie. Twee onder en een boven. Ze heeft niet heel veel last gehad van het krijgen van de tandjes. Wel kwijlt ze erg en ze heeft ook een aantal spuitluiers gehad. Daardoor had Karlijn heel rode billen. Gelukkig gaat dat nu allemaal weer beter. Al lijkt tand nummer vier er ook alweer aan te komen.
 
Karlijn is steeds meer aan het kruipen. Het is nog steeds tijgeren. Schuivend op haar buik gaat ze de hele kamer door. Ze gaat best snel. Ook het optrekken tot op haar knietjes gaat steeds beter. Ze zit heel stevig nu. En het teruggaan naar de grond lukt nu ook. Ook in bad kruipt ze lekker rond en trekt ze zich op aan de zijkant.
 
Ook voor de rest doet Karlijn het nog altijd super. Ze slaapt en eet goed. En groeien is ook geen probleem. Ze wordt echt groot.
 
En lachen kan ze nog altijd als de beste. Als ze iemand ziet ze kent, wordt diegene met een grote schaterlach begroet. Toen mama laatst naar De Puntmuts ging om Karlijn op te halen, zat het daar vol met kindjes. Mama wilde net aan de leidster vragen waar Karlijn zat, toen mama een grote lach hoorde. Karlijn had mama gezien en liet met haar schaterlach duidelijk horen waar ze was. Zo lief! 

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.