Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Echo en controle verloskunde

15 januari 2014
Weer een week voorbij, dus ik mocht me weer melden in het ziekenhuis. Ook nu weer eerst urine naar het lab gebracht.
 
Daarna naar de poli. Vandaag werd er een groei echo gemaakt. Ons kleintje doet het goed! Ze is qua groei mooi gemiddeld. Ze ligt met het hoofdje beneden in mijn bekken. Prima dus. Ook het vruchtwater zag er goed uit. Een beetje jammer dat ik zelf moest vragen naar de ligging van de placenta. Daarover was niks doorgegeven. De placenta ligt nog altijd aan de lage kant, maar niet meer te laag. Ook dat was goed dus. Fijn!
 
In het ziekenhuis zijn ze niet zo goed in het maken van fotootjes van ons kleintje. Deze foto kreeg ik mee. Volgens de echoscopiste zie je ons kleintje met een handje op haar hoofdje.
 
Echo handje op het hoofdje

Daarna naar de assistente voor de bloeddruk aan de weegschaal. Bloeddruk was met 156/88 ongeveer gelijk met vorige week. En ook deze week ben ik niks aangekomen.
 
Ik mocht meteen door naar de verloskundige. Net als vorige week had Margot spreekuur. Mijn urine- en bloeduitslagen waren goed. Wel jammer dat ze vergeten zijn om mijn vitame D te testen. Dus dat moet alsnog gebeuren.
 
We hebben het nog even over de blaasontsteking gehad die ik nu heb. De medicijnen die ik daarvoor slik, werden genoteerd. En ik moet bij de huisarts de uitslag van de kweek opvragen. Als je in een zwangerschap meerdere keren blaasontsteking hebt (ik had het ook met 15 weken), kan dat op een bepaalde bacterie wijzen. En dat willen ze in het ziekenhuis graag weten.
 
Ik heb nog even naar de bevalling gevraagd. Ik was benieuwd of met deze bloeddruk de bevalling zou worden ingeleid. Volgens Margot niet. Als het zo blijft zoals het nu is, wachten we tot de bevalling spontaan begint. Dat is goed nieuws vind ik. Maar goed, het is nog zeven weken en er kan natuurlijk nog van alles gebeuren.
 
Margot wilde natuurlijk ook nog even aan mijn buik voelen. Ze voelde, net als ik, de kleine goed bewegen. Ook het hartje klonk weer mooi regelmatig.
 
Helemaal goedgekeurd mocht ik een afspraak gaan maken voor volgende week.
 
Toen nog even naar de apotheek, want mijn bloeddrukmedicijnen zijn bijna op. Nou ja, even duurde iets langer dan ik had gehoopt. Ook deze keer was ik weer twee uur in het ziekenhuis.
 
Gelukkig bleek thuis dat Stijn het prima naar zijn zin had met Joke. Ik had nog wel even weg mogen blijven. Maar zelf vind ik drie uur van huis om even op controle te gaan toch echt lang genoeg. Eens kijken hoe het volgende week weer gaat.
 
Het duurde allemaal wel weer lang, maar het belangrijkste is natuurlijk dat alles goed is!

Babykamer

09 januari 2014
Opa Geert en ome Koen waren al druk bezig geweest met de vloer en de nieuwe kast. En opa Nico had het kamertje al voorzien van prachtig behang. Tijd dus om de meubeltjes van zolder te halen. Opa Nico en oma Nelly hebben ons daar de afgelopen dagen mee geholpen. En wat is het kamertje leuk en gezellig geworden. We zijn er heel blij mee!
 
Babykamer  Bedje  Commode

Controle verloskunde en internist

08 januari 2014
Vandaag mocht ik me weer melden in het ziekenhuis. Eerst even langs het lab om urine in te leveren. Ik was lekker vroeg. De afspraak bij verloskunde was om 15.30 uur, maar om 15.00 uur was ik al bij het lab. Ik hoopte iets eerder bij verloskunde terecht te kunnen, want later op de middag moest ik ook nog bij de internist zijn.
 
De assistente riep me snel binnen om mijn bloeddruk te meten. En natuurlijk moest ik weer op de weegschaal. Ik ben nog steeds maar 5 kilo aangekomen. Mijn bloeddruk was 140/90. Nog steeds aan de hoge kant dus, maar in elk geval stabiel.
 
En toen begon het wachten. Om 16.00 uur werd ik toch een tikje nerveus. De afspraak bij de internist was een kwartiertje later en dat ging ik niet redden. De assistente bij verloskunde heeft toen naar de internist gebeld. Daar kon ik meteen terecht. Dus toen maar eerst daar naartoe. De assistente van verloskunde heeft me gebracht.
 
Ook bij de internist werd mijn bloeddruk gemeten. Nu was het 151/86.
 
De internist was erg tevreden over mijn suiker. Het gaat heel goed. Conclusie is dan ook dat ik niet terug hoef te komen. Ook niet bij de diabetes verpleegkundige. Ik moet twee dagen per week vijf keer per dag mijn suiker blijven controleren. Mocht ik merken dat het stijgt, dan moet ik contact opnemen. Anders is het prima zo.
 
De baby zal na de geboorte gecontroleerd worden. Maar de arts verwacht niet dat zij problemen met haar suikerspiegel zal hebben. Die problemen doen zich eigenlijk alleen voor als de moeder insuline spuit.
 
Wat ik wel grappig vond, is dat de arts vroeg of ik tijdens de suikertest soms wat grieperig was. Zou hij net als ik twijfels hebben bij de uitslag van de test? Het maakt ook niet uit. Voor nu is het goed en dat is het belangrijkste.
 
En toen mocht ik weer terug naar verloskunde. Deze keer werd ik gebracht door de assistente van de internist. En ik was zowaar meteen aan de beurt.
 
Mijn urine was goed. Zo weinig eiwitten te zien dat ze niet eens te meten waren. Mijn bloeddruk was weer op de grens, maar omdat mijn urine goed was vond de verloskundige van vandaag het prima.
 
Toen natuurlijk naar het hartje van de baby luisteren. Helemaal goed! De grootte van de baarmoeder en baby zijn ook precies gemiddeld. En het mooiste was, ons meisje is gedraaid! Ze ligt nu mooi met het hoofdje beneden.
 
Vorige week had ik bloed laten prikken, maar dat was niet helemaal goed gegaan. Niet alles wat gecontroleerd had moeten worden, was ook daadwerkelijk gecontroleerd. Dus voor ik naar huis mocht, moest ik eerst weer even langs het lab.
 
Om 17.30 uur stapte ik het ziekenhuis uit. Twee en een half uur daar geweest. Niet normaal vind ik. Maar gelukkig was alles goed. En daar gaat het natuurlijk om.

Controle

31 december 2013
Vanmorgen ben ik weer op controle geweest in het ziekenhuis. Eerst langs het lab om urine in te leveren en om bloed te prikken.
 
Daarna naar verloskunde. Eerst weer naar de assistente om te wegen en om mijn bloeddruk te meten. Door het dieet voor de zwangerschapsdiabetes kom ik op dit moment niks aan. Soms val ik zelfs een beetje af. In totaal ben ik nu vijf kilo aangekomen.
 
Vol vertrouwen liet ik mijn bloeddruk meten. Maar helaas, met 130/95 was het toch echt te hoog. Jammer.
 
Daarna mocht ik bij verloskundige Heidi naar binnen. Zij heeft de bloeddruk nog een keer gemeten. Nu was het 130/85. Nog altijd hoger dan vorige week, maar een stuk lager dan een kwartier eerder. De onderdruk kon erg schommelen zei ze en was echt een momentopname. Toch wilde ze even met de gynaecoloog overleggen. Deze gaf aan nu de medicatie nog niet te willen verhogen. Hij wil het nog een weekje aankijken.
 
Over mijn glucose metingen was Heidi zeer tevreden. Bijna alles onder de 6 en helemaal alles onder de vereiste 6,7. En nuchter alles onder de 5 (vereiste 5,3). Dat gaat dus goed.
 
Uiteraard werd ons kleintje ook nog gecontroleerd. Haar hartje klopt mooi en qua groei is ook alles in orde. Wel ligt ze nog steeds met het hoofdje boven. Ze moet echt nog wel even gaan draaien. Heidi maakte zich hier absoluut geen zorgen over. Ik ook niet echt, maar ik ken dit niet van Stijn. Hij lag al heel snel goed en bleef ook zo liggen.
 
Inmiddels kwamen er wat uitslagen van het lab binnen. Mijn bloed was goed. De uitslag van de urine liet net als de vorige keer op zich wachten. Maar deze keer mocht ik naar huis. Heidi verwacht dat het goed is. En zo niet, dan belt ze. Tot nu toe heb ik niks gehoord, dus dan zal het wel goed zijn.
 
Volgende week mag ik weer terugkomen. Voor deze week zit het erop. Ik kan weer een week vooruit.

Controle

23 december 2013
Vanochtend mocht ik weer op controle bij de verloskundige in het ziekenhuis. Het was de eerste dag dat het nieuwe ziekenhuis in gebruik was. Rob ging met me mee. Even de weg leren in het nieuwe gebouw.
 
Het is een mooi, ruim ziekenhuis. Met de bushalte recht voor de deur. Wat wij iets minder handig vinden, is de kleurkeuze en de bewegwijzering. Weinig contrast en daardoor voor ons lastig te zien. Jammer dat er zo weinig rekening is gehouden met slechtzienden. Maar goed, we kwamen natuurlijk niet voor het ziekenhuis.
 
Eerst moest ik naar het lab om urine in te leveren. Daarna naar de poli verloskunde. Zowel het lab als verloskunde zijn makkelijk te vinden. Dat is mooi.
 
Bij verloskunde was ik meteen aan de beurt. Mijn bloeddruk werd uiteraard gemeten. Daar kwam ik immers voor. Met 130/80 was mijn bloeddruk prima en mooi gezakt. De medicijnen doen gelukkig goed hun werk.
 
Net als vorige week had ook nu verloskundige Dorien spreekuur. Ze was erg tevreden over mijn bloeddruk. Ook ons kleintje doet het goed. Ze was wel gedraaid en ligt nu met het hoofdje boven. Maar dat mag nog van Dorien. Met 36 weken moet de baby “goed” liggen. Ze heeft dus nog een paar weken de tijd om te doen wat ze wil.
 
En toen was ik klaar maar was de uitslag van het lab er nog niet. Die zou elk moment komen. Even in de wachtkamer wachten dan maar. Dat even werd een uur. Er was een storing bij het lab. Na een uur kwam Dorien zeggen dat ik naar huis kon gaan. Ze zou de uitslag doorbellen. Dat heeft ze ook gedaan en alles was goed. Geen eiwitten in de urine.
 
Heel blij kwamen we weer naar buiten. En eenmaal op het station werden we ook nog getrakteerd op een mini concert van Nick en Simon. Leuk!
 
Op de laatste dag van het jaar mag ik weer op controle komen. Maar nu eerst kerst vieren.

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.